خرید عسل گون طبیعی
عسل گون یا گزانگبین طبیعی یکی از محبوب ترین عسل های موجود در بازار است که از شهد گیاه گون تهیه و تولید شده است، این عسل به دلیل عطر خوب، طعم خوشمزه و خواص دارویی و درمانی متعدد از گذشته تا به امروز در طب سنتی و مردم جایگاه مهم و ویژه ای دارد.
عسل گون نسبت به دیگر عسل ها، شیرینی ملایم تر و معتدل تری دارد و از همین رو محبوبیت بیشتری در بین مردم دارد؛ علاوه بر این به دلیل ساکارز پایین برای بیماران دیابتی گزینه مناسب تری است.
خیلی از افراد هنگام خرید عسل با سردرگمی مواجه می شوند و نمی دانند که کدام عسل را انتخاب کنند در این مطلب ما سعی می کنیم تا شما را با عسل گون آشنا کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشید.
مشخصات و ویژگی های عسل گون طبیعی
عسل خام و طبیعی گون به طور معمول از مناطق غربی کشور (دامنه های زاگرس)، پیرانشهر در استان آذربایجان غربی و بسیاری مناطق دیگر برداشت می شود. عسل گون طبیعی، کیفیت بسیار بالایی دارد. چرا که معمولا برای حفظ آنزیم ها و خواص پروبیوتیک، این نوع عسل ها به صورت خام و در دمای کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد برداشت می شود.
هنگام خرید عسل گون باید به ویژگی های ظاهری آن دقت کنید. عسل طبیعی و خام گون ویژگی ها و مشخصات زیر را دارد:
رنگ عسل گون
رنگ عسل گون از قرمز تا قهوه ای روشن است که بسته به گونه این گیاه، ناحیه برداشت و مدت زمان نگهداری بستگی دارد. امروزه خیلی از افراد بر این باور هستند که اگر رنگ عسل تیره باشد آن عسل طبیعی است؛ اما این باور، غلط است چرا که تیره و روشن بودن عسل به هیچ وجه به معنای طبیعی یا تقلبی بودن آن نیست و همین عسل گون در دو رنگ قرمز و زرد در بازار ارائه می شود.
بو و طعم عسل گون
عسل طبیعی گون طعمی شیرین و ملایم دارد و از همین رو محبوبیت بیشتری دارد و با ذائقه خیلی از افراد متناسب است، این محصول در مقایسه با دیگر انواع عسل طعمی شیرین تر و بو ملایم تری دارد.
زمان برداشت
بسته به منطقه ای که گیاه گون در آن رشد می کند زمان برداشت متفاوت است. چون زمان گل دادن این گیاه در مناطق مختلف متفاوت است. اما به طور کلی، اوایل تیرماه تا اواسط شهریورماه را زمان برداشت این نوع عسل می دانند.
طبع عسل گون
عسل گزانگبین یا گون، طبع گرمی داشته و برای مصرف در فصل های سرد سال بسیار مناسب است.
سرعت شکرک زدن یا رس بستن
مقدار گلوکز عسل طبیعی گون در حد متوسطی بوده، سرعت شکرک زدن عسل نیز متوسط است و اگر عسل خریداری شده اصل باشد و حرارت ندیده باشد پس از چند ماه شکرک می زند.
محل برداشت عسل گون
شاید شما هم به این سوال فکر کرده باشید که عسل گون مال کجاست؟ این عسل به دلیل وفور پوشش گیاهی گون در کشور در اکثر مناطق تهیه و تولید می شود اما بیشتر در دامنه های مرکزی رشته کوه زاگرس، کردستان، لرستان، اصفهان و آذربایجان تولید می شود.
نکات مهم قبل از خرید عسل گون
برای خرید عسل گون اصل باید در ابتدا سعی کنید با توجه به مشخصات و ویژگی های ظاهری که اشاره کردیم سعی کنیم تا محصول با کیفیتی را انتخاب کنیم اما علاوه بر این روش، برای اطمینان صد درصدی این محصول را در آزمایشگاه طبق استانداردهای داخلی و خارجی آزمایش و بررسی کنیم که قاعدتا روشی غیر معقول و پر هزینه است که ممکن نیست.
روش دوم خرید عسل گون از فروشگاه های معتبر مثل هاچ لند که برگه اصالت و تاییدیه آزمایشگاه را به شما ارائه می دهند است. البته ما در مطلب تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به صورت مفصل به همه ترفندهای سنجش عسل طبیعی پرداختیم که اگر علاقه مند بودید می توانید آن را مطالعه کنید.
برگه تاییدیه آزمایشگاه عسل گون
عسل گون طبیعی و ارگانیک هاچ لند توسط بهترین آزمایشگاه های کشور تحت استانداردهای داخلی و خارجی بررسی شده و نتایج بسیار خوبی بدست آورده که این نتایج را برای شما در تصویر زیر قرار دادیم تا از اصالت این محصول هاچ لند مطمئن شوید.